Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

У Београду су током синоћњег протеста ухапшене 42 особе. Поводом тих дешавања су се испред Скупштине обратили лидери Савеза за Србију. Показали су фотографије које, како тврде, доказују да високи функционери МУП-а неосновано туку и приводе грађане. Функционер СНС Орлић узвратио оптужбом да је за све крив Ђилас.

Обраћајући се јавности у име СзС Драган Ђилас је захтевао од надлежних да очекују да одговорни буду процесуирани, а приведенима ће, кажу, пружити бесплатну правну помоћ.

“Полиција је изашла из Скупштине зато што је запаљена застава СНС-а. Цепање страначке заставе није кршење закона. Застава СНС-а није државна застава Републике Србије иако овај режим жели то да буде. Она ће бити уписана у историји Србије као застава срамоте. Акција полиције јасно показује да они не бране државу и државне објекте него само режим Александра Вучића”, истакао је један од лидера СзС-а Драган Ђилас.

Ђилас је изјавио да је установљен посебан телефонски број 062/294-901 на који могу да позову притворени или њихови родитељи.

Орлић: Свака бачена каменица иде на образ Драгану Ђиласу

Посланик СНС-а Владимир Орлић као инспиратора нереда на протестима у Београду означио је једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа.

Владимир Орлић је тако одговорио на тврдњу изречену на конференцији за новинаре Савеза за Србију испред Скупштине Србије у којој се између осталог наводи да су високи функционери МУП-а неосновано тукли и приводили грађане.

“Свака бачена каменица, свака упаљена бакља, сваки бачени молотовљев коктел, сваки повређени полицајац, свако уништавање јавне и приватне имовине људи у овој земљи непосредно иду на образ, душу и одговорност Драгану Ђиласу”, изјавио је Орлић. 

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here