Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Вишенаменска војна возила стигла су из САД на Косово и очекује се да ће бити на располагању косовским оружаним снагама, објавила је РТК2.

На Косово су стигла 24 блиндирана оклопна возила “хамви”, наводи РТК2 и подсећа да је у јулу ове године косовска влада потписала уговор о куповини 51 возила.

Церемонија пријема одржана је у просторијама касарне косовских безбедносних снага у Приштини и на њој су учествовали високи локални званичници и представници америчке амбасаде.

Седница косовске скупштине на чијем ће дневном реду бити формирање такозване војске Косова заказана је за 14. децембар, наводи РТК2 и додаје да уочи те седнице председник скупштине Кадри Весељи борави у посети САД.

Косовске безбедносне снаге (архивска фотографија)

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је прошле недеље да је Вашингтон доследно подржавао развој косовских снага безбедности и њихову трансформацију у оружане снаге.

Коснет је за РТК на албанском језику рекао да су САД уложиле пуно новца у обуку, као и да је еволуција КСБ у оружане снаге Косова позитиван корак.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here