Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Амерички председник Доналд Трамп припремио је план у седам тачака за решење спора између Израелаца и Палестинаца, а по готово истом сценарију, уз извесне модификације, направљен је и предлог споразума Београда и Приштине, тврди данашњи Српски телеграф.

То би, пише Српски телеграф, по тачки један био споразум представника Београда, Приштине и међународне заједнице (укључујући САД и Русију).

Под два, разграничење на Косову и Метохији било би спроведено тако што би северни део Косова и Метохије остао у саставу Србије, уз специјални статус Косовске Митровице, наводи лист.

У тачки три стајало би да Митровица неће бити подељена, имаће самостални статус дистрикта, а Срби у Митровици биће држављани Србије, наводи Српски телеграф.

Затим, пише лист, тачком четири била би предвиђена посебна заштита и екстериторијални статус за српске светиње ван севера Косова и Метохије.

Тачком пет би било обухваћено да Албанци не могу да купују српске куће и обрнуто.

Потом би тачком шест био обухваћен економски пакет за Косово, посебно за северни део, пре свега за градњу инфраструктуре и производних погона, а да се обезбеде средства, биће сазвана међународна конференција.

Будућа граница између Косова и Србије (северни део Косова), била би отворена за промет грађана и робе, без дужег задржавања, била би 7. тачка споразума Београд и Приштине, по скоро истом моделу, уз извесне модификације, који израелски медији најављују као предлог САД за решење вишедеценијског спора Израела и Палестинаца, наводи Српски телеграф.

„Српска стварност“ / Српски телеграф, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here