Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Санкције које су Сједињене Америчке Државе изрекле председавајућем Председништва Босне и Херцеговине, Милораду Додику, остају на снази, потврдио је заменик државног секретара САД Џон Саливан, који се у Сарајеву састао са члановима Председништва БиХ.

“Састао сам се са председавајућим Додиком и друга два члана Председништва, јер поштујемо ту институцију. Поштујемо демократију и одлуку грађана да изаберу чланове Председништва, али то не мења статус Додика када су санкције у питању”, рекао је Саливан, преноси Фена.

Раније овог месеца, заменик помоћника државног секретара САД за југоисточну Европу Метју Палмер изјавио је да доскорашњи председник Републике Српске Милорад Додик “и даље остаје под санкцијама САД, јер то што је постао члан Председништва БиХ није један од критеријума за уклањање санкција”.

“Додик зна шта се од њега очекује како би санкције биле уклоњене и желели бисмо да видимо да он иде тим путем”, поручио је Палмер 4. децембра, истакавши да Додик “мора да покаже да је посвећен територијалном интегритету БиХ односно да не иде путем сецесије” и да су “санкције уведене као функција подршке САД Дејтонском мировном споразуму”.

„Српска стварност“  / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here