Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је добио позив из кабинета председника Србије Александра Вучића на састанак који ће се одржати у Председништву Србије у понедељак у 16 сати и додао да ће тема разговора бити решавање политичке кризе у Београду.

“Наши представници у ГИК-у настављају борбу за понављање избора на одређеном броју изборних места, али треба бити свестан да и у случају да до тога дође, с обзиром на став појединих опозиционих странака да неће да сарађују са нама, неће бити могуће формирати власт у Београду у складу са вољом коју су Београђани показали на изборима”, навео је Ђилас у саопштењу.

Он сматра да је зато једино решење одржавање нових избора, који би, како је рекао, морали да протекну у другачијој атмосфери и без неправилности које су “и овога пута забележене у великом броју”.

Председник Вучић најавио је синоћ да ће упутити позив Ђиласу за разговор.

“Морамо да разговарамо и сви себе морамо да мењамо и показујемо веће поштовање једни према другима”, поручио је Вучић.

Он је пре три дана изјавио поводом захтева лидера ССП да се београдски избори поново одрже до краја године, и да су ти захтеви максималистички, али да је увек спреман да разговара.

Јеремић: Одлазак код Вучића изузетно штетан корак

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да је одлазак код председника Србије Александра Вучића, како је навео, “изузетно штетан корак” и апеловао да се од тога одустане.

“Дао сам реч да се на овим изборима нећу кандидовати, нити говорити у јавности док не буду завршени. Али ово морам да кажем, док још није касно – одлазак код Вучића је изузетно штетан корак, са несагледивим последицама за будућност. Искрено апелујем да се од тога одустане”, написао је Јеремић на Твитеру.

Јеремић није навео на чији одлазак код Вучића мисли, а претходно је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио да је добио позив из кабинета председника Србије Александра Вучића на састанак који ће бити одржан у Председништву Србије сутра у 16 сати.

Ђилас је додао да ће тема разговора бити решавање политичке кризе у Београду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here