Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Председник Вучић је изразио захвалност Краљевини Холандији на подршци коју пружа Србији у процесу европских интеграција и нагласио да су билатерални односи двеју земаља добри, пре свега на плану економске сарадње, али да је неопходно унапредити и политички дијалог.

„Залажемо се за интензивирање контаката на највишем нивоу, јер билатералне посете и континуитет сурета доприносе унапређењу свеукупнух односа двеју земаља, као и бољем међусобном разумевању“, рекао је председник Вучић и упутио позив Његовом краљевском височанству краљу Виљему Александру и краљици Максими да посете Србију.

Током сусрета, председник Вучић је истакао да је за Србију од кључног интереса стабилизација прилика у региону. „Ми смо чврсто уверени да дијалог представља једини пут за решавање свих отворених питања“, нагласио је председник Вучић указавши на неопходност постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност на Косову и Метохији.

Министар спољних послова Холандије Стеф Блок рекао је да је веома важно остварити напредак у области владавине права с чим се сагласио председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here