Mesto za reklamu

05.09. 2020.

Министар одбране Александар Вулин састао се данас на полигону Алабино код Москве с министром одбране Руске Федерације, генералом армије Сергејом Шојгуом, на чији позив борави у посети Руској Федерацији.

Како је саопштило Министарство одбране, двојица министараразговарали су о сарадњи у области одбране и њеном даљем унапређењу, која снажан узлазни тренд бележи од 2012. године и развија се у складу са Декларацијом о стратешком партнерству коју су председници и врховни команданти Александар Вучић и Владимир Путин потписали 2013. године.

“Данас сам имао част да министру Шојгуу пренесем личне поздраве врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и да га обавестим о резултатима разговора који су вођени у Вашингтону. Још једном смо потврдили да је предсеник Вучић на најбољи начин заступао државу Србију и водио рачуна да се ни на који начин не покрене питање косовске независности”, изјавио је Вулин после састанка.

Он је истакао да је Шојгу искрени пријатељ Србије, што показује на сваком кораку.

“Одредбе Војнотехничког споразума који су потписали врховни команданти Оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије – председник Путин и председник Вучић, спроводе се баш онако како је предвиђено, на време и у складу са раније постигнутим договорима,” рекао је министар Вулин.

Он је нагласио да “пријатељство између наших народа и наших земаља ништа не може да поремети“.

“Ја сам поновио да је Србија чврсто на путу војне неутралности, да водимо рачуна да наша политика буде увек мирољубива, да водимо рачуна о интересима Србије, Срба”, истиче министар Вулин.

“Политика војне неутралности омогућава нам да сарађујемо са Руском Федерацијом, да учествујемо у бројним војним активностима, да покрећемо бројна војна питања и да модернизујемо и јачамо своју војску. Захвалан сам министру Шојгуу на личном доприносу развоју наших односа и радујем се наставку војнотехничке сарадње,” рекао је министар Вулин.

Додао је да је министру Шојгуу предложио да Србија наредне године буде домаћин једне од дисциплина Међународних војних игара.

Министар Вулин је изразио задовољство због овог десетог сусрета са министром Шојгуом од почетка свог мандата, а сусрет је оценио као нови подстрек и конкретан допринос развијању и јачању сарадње, нарочито у области одбране, додаје се у сопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here