Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом компаније Zijin, коју је предводио председник компаније Чен Ђингх.

Амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, у име кинеског председника Си Ђинпинга, уручила је позивно писмо председнику Вучићу да учествује на Самиту 17+1, који ће бити одржан у првој половини 2020. године у Кини.

Потврдивши своје присуство на Самиту, председник Вучић је захвалио на позиву и још једном истакао јаке везе и традиционално пријатељство Србије и Кине.

Председник компаније Zijin Чен Ђингх је истакао да је Србија, након годину дана од преузимања РТБ Бор, постала најбоља од 11 земаља у које ова компанија инвестира и да сваког месеца бележи велики напредак. Он је рекао да ће профит компаније у 2019. години износити око 30 милиона долара и нагласио да је ове године производња у РТБ Бору повећана за 24 одсто у односу на претходну годину. Према његовим речима повећане су и плате, које су сада 50 одсто веће од просечне плате у Србији.

Председник Вучић је још једном захвалио на подршци компанији Zijin, која планира да следеће године инвестира 800 милиона долара у РТБ Бор и пројекат Тимок.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here