Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Србије Александар Вучић састао се са патријархом СПЦ Иринејом са којим је, разговарао о томе како може да се помогне Српској православној цркви у Црној Гори, након што је у Подгорици усвојила Закон о слободи вероисповести.

Договорено је да се формира стручна Комисија која ће да изађе пред светске и међународне организације у вези са тим законом.

“Разговарали смо како да помогнемо нашој цркви. Не разумем се у митрополије и епархије, јер за мене постоји само СПЦ”, поручио је Вучић.

Он је додао да су Србији руке прилично везане и да чини колико може.

Патријарх Иринеј је и овога пута изразио наду да ће се ситуација у Црној Гори смирити, јер актуелни догађаји нису добри ни за Србе у Црној Гори, ни за саму Црну Гору.

“Свети архијерејски синод СПЦ чека даљи развој ситуације у Црној Гори. Послали смо неколико писама и митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и председнику Црне Горе Милу Ђукановићу”, рекао је патријарх поводом усвајања спорног Закона.

Састанку су присуствовали Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан, министар спољних послова Републике Србије г. Ивица Дачић, секретар Председника Републике Србије г. Никола Селаковић и лични секретар Патријарха српског г. Дејан Накић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here