Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је вечерас, након разговора са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, да је Србија посвећена дијалогу са Приштином и спремна је за његов наставак, те да подржава напоре да политиком компромиса дођемо до решења, без ултиматума и наметаних решења. 

Председник Вучић је истакао да Србија подржава активности, напоре и намере Мирослава Лајчака да се политиком компромиса дође до решења, без ултиматума и наметнутих решења. Он је навео и да Србија у доброј вери учествује у договорима и преговорима, у жељи да постоји разумевање и за њене државне и националне интересе, а не само за националне интересе Албанаца.

“У складу са тим, сматрамо да компромис и договор значи – никоме све, а свакоме довољно. Наша је обавеза да будемо одговорни, озбиљни и посвећени. Оно што је важно, Србија не поставља рокове јер је много важније да направимо договор и да њиме буду задовољне обе стране”, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао и да ће Србија инсистирати на потпуном спровођењу потписаних и прихваћених споразума из Брисела, подсећајући да је Србија све своје обавезе у потпуности испунила.

Председник Вучић захвалио је Мирославу Лајчаку на посвећености, додајући да је он у Србију увек добродошао.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак, рекао је да је дошао да поручи да државе чланице ЕУ немају интерес да одржавају status quo и да су спремни да доведу процес дијалога Београда и Приштине до успешног окончања и то онолико брзо колико су две стране за то спремне.

“Државе чланице ЕУ очекују да се дијалог Београда и Приштине о свеобухватној нормализацији односа и свим отвореним питањима, настави конструктивно и у доброј вери”, рекао је Лајчак и додао да чланице ЕУ очекују да две стране имплементирају све што је договорено у оквиру процеса дијалога у последњих 10 година.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here