Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејом.

У срдачном и отвореном разговору било је речи о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву. Председник Вучић је информисао Његову светост о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи. Двојица саговорника сагласни су да су више рада и више јединства оно што ће увек давати значајно веће резултате на свим пољима, те Србију чинити бољом и организованијом државом за све њене грађане.

Његова светост патријарх захвалио је председнику на његовој личној и несебичној посвећености и помоћи коју је држава обезбедила за завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару. Патријарх је информисао председника Вучића о текућој фази завршних радова на Храму и жељи да до краја наредне године Храм буде завршен и освећен.

Председник Вучић је рекао да ће држава наставити да помаже завршетак радова и да ће завршен Храм бити један од најпрепознатљивијих симбола Србије.

Састанку су присуствовали епископ бачки Г. Иринеј, ремезијански Г. Стефан, старешина Храма Светог Саве, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић, шеф кабинета председника Републике Ивица Којић и лични секретар патријарха Дејан Накић.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here