Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министарку спољних послова Краљевине Норвешке Ине Ериксен Сореиде, са којом је констатовао да билатералне односе карактерише развијен политички дијалог и велике могућности за развој економске сарадње.

Председник Вучић је захвалио на донацијама и развојној помоћи коју Норвешка пружа Србији и изразио интерес за сарадњу у новим пројектима, попут програма за младе предузетнике, који помажу економском расту и изградњи предузетничког духа.

Министарка Ериксен Сореиде је у разговору пренела да су норвешке компаније, које послују на српском тржишту, задовољне условима и изразила очекивање да ће оне да буду пример другим инвеститорима.

С обзиром на то да је за Србију један од кључних приоритета афирмација регионалне сарадње и јаче економско повезивање у региону, председник Вучић је нагласио да искуство Нордијског савета, као јединственог примера јаке регионалне сарадње, може да послужи као пример за повезивање на Западном Балкану.

Разматрајући у разговору тренутну регионалну ситуацију, председник Вучић је објаснио разлоге застоја у дијалогу Београда и Приштине. Он је  поновио да је Србија опредељена да кроз дијалог, уз посредовање ЕУ, нађе компромисно, обострано прихватљиво решење, али да је за наставак дијалога неопходно да Приштина укине таксе на робу из централне Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here