Mesto za reklamu

23.11.2018

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обавестили су амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга о најновијем развоју ситуације, после јутрошњег упада јединица РОСУ у Северну Митровицу.

Председник Вучић и премијерка Брнабић су замолили амбасадора Лија да пренесе кинеском руководству да Србија никад није била у тежој ситуацији, упркос својим сталним позивима на мир и стабилност, уз  озбиљан и одговоран приступ решавању свих проблема.

“Упад јединица РОСУ у Северну Митровицу показао је да су снаге КФОР, односно НАТО, намерно обмањивале свеукупну јавност и данас је свима јасно по чијем налогу и у спрези са којим силама су представници НАТО лагали”, рекао је председник Вучић.

Председница Владе Брнабић рекла је, по питању увођења такси на српску робу, за које очекује реакцију Европске уније, јер је реч о кршењу Споразума о стабилизацији и придруживању, као и ЦЕФТА споразума, да је то питање и за Уједињене нације, јер је УНМИК један од потписника, и да у том смислу очекује подршку Кине у најважнијој светској организацији.

Амбасадор Ли је рекао да Кина одлично разуме шта се дешава на Косову и Метохији и да је то већ познати сценарио напада на интегритет Србије. Кинески амбасадор је истакао да ће председник Си у току дана бити о свему обавештен и да Србија може да рачуна на подршку Кине.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here