Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом компаније Бари Калебо (Barry Callebaut) коју је предводио генерални директор компаније Антоан де Сен Африк.

Председник Вучић је рекао да је изузетно задовољан и поносан што може да у Србијудочека компанију која је извозно оријентисана и лидер у прехрамбеној индустрији. «Не само да ће Бари Калебо довести врхунску технологију и експертизу у нашу земљу, већ и инвестиције и нова радна места. Србија ће пружити сву неопходну подршку да овај подухват успе», истакао је председник Вучић.

Генерални директор Бари Калебо Групе Антоан де Сен Африк је рекао да је компанија била веома успешна у Југоисточној Европи у протеклим годинама. Нови Сад је савршена локација за њих, јер је то други по величини град у Србији, има престижан универзитет и  све то им омогућава приступ неопходним ресурсима за реализацију планова.

Председник Вучић поздравио је потписивање Меморандума о разумевању између Републике Србије, Града Новог Сада и компаније Barry Callebaut South East Europe d.o.o. Планирана је изградња нове фабрике чоколаде у Новом Саду која би имала почетни производни капацитет од преко 50.000 тона годишње. Инвестиција ће у току наредних 5 година износити 50 милиона евра. Фабрика ће почети са радом у пуном капацитету до 2021. године.

Бари Калебо је највећи појединачни прерађивач какаовца на свету као сировине за кондиторску индустрију са седиштем у Цириху.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here