Mesto za reklamu

30.04.2019

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Берлину са посланицима Бундестага Јоханом Вадепулом, Флорианом Ханом и Хансом Јоакимом Фаленским са којима је разговарао о јучерашњем састанку о Западном Балкану, евроинтеграцијама Србије и немачким инвестицијама.

Председник Вучић рекао је да се Србија на јучерашњем састанку понашала озбиљно и одговорно и да је, без обзира на резулатат састанка, било важно разговарати.

Вучић је, говорећи о проблемима у дијалогу са Приштином, нагласио да је Србија потпуно посвећена дијалогу у циљу постизања компромисног решења, али је Приштина блокирала дијалог увођењем такси на робу из Србије.

Немачки посланици су истакли да би, не само за Београд и Приштину, већ и за целу Европу било веома важно да дође до наставка дијалога и компромисног решења између Београда и Приштине.

Председник Вучић је истакао да је Србија поуздан и одговоран партнер и нагласио да односе са Немачком карактерише развијена сарадња на свим пољима. “Немачка је један од најзначајнијих економских партнера Србије и један од највећих инвеститора у нашу привреду”, истакао је он. Вучић је посланике Бундестага обавестио о економској ситуацији у Србији истакавши да је она, по оценама свих међународних финансијских институција, веома добра. Председник Вучић је истакао да би зато од великог значаја био и долазак немачког Волксвагена у Србију.

Посланици Бундестага истакли су да имају сазнања о искуствима немачких инвеститора у Србији који су веома задовољни условима пословања.

„Српска стварност“ / председник.рс /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here