Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Комонвелта Доминике Рузвелтом Скеритом, са којим је разговарао о могућностима за унапређење билатералне сарадње.

Председник Вучић је изразио захвалност премијеру Скериту што је Комонвелт Доминика повлачењем признања једнострано проглашене независности Косова показала да поштује територијални интегритет Србије, а тиме и принципе међународног права. Он је истакао да је Србија опредељена да развија политички дијалог и економску сарадњу са Комонвелтом Домиником и осталим земљама Асоцијације држава Кариба, као и Карипске заједнице, па је зато потребно утврдити области од заједничког интереса.

Премијер Скерит је рекао да је у посету дошао да би боље упознао нашу земљу, као и да, у духу пријатељства и солидарности, изрази чврсто поштовање за територијални интегритет Србије. Он је изразио уверење да у Србији може да нађе поузданог партнера за развој пољопривреде, хидро-инжењеринга и туризма у својој земљи, а посебно кроз образовање различитих кадрова и усвајање наших искустава у тим областима.

Председник Вучић је нагласио спремност Србије да образовање кадрова из Комонвелта Доминике помогне стипендијама за школовање на нашим образовним институцијама.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here