Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Урна са посмртним остацима Мирјане Марковић положена је у породичну гробницу поред супруга Слободана Милошевића, некадашњег председника Србије и СР Југославије, у дворишту њихове куће у Пожаревцу.

Пре полагања урне, прочитано је писмо ћерке Марије, која је између осталог навела да јој је много жао што је одлучила да буде покопана у Пожаревцу, “ти и тата сами, где ја и Марко никада нећемо доћи”.

Сахрана је обављена у 15 сати,  уз присуство лидера СРС Војислав Шешељ, који је и организовао сахрану, потпредседника СРС проф. др Милована Бојића, као и естрадне звезде и некадашње чланице ЈУЛ-а Зорице Брунцлик са супругом Мирољубом Аранђеловићем Кемишем. Присуствовали су и народни посланик Драгомир Карић, министар у Влади Србије Др Славица Ђукић Дејановић и народни посланик Др Жарко Обрадовић, познати адвокат Зденко Томановић  и друге истакнуте личности.

Сахрани  није присуствовао нико од чланова уже породице, од сина Марка и ћерке Марије, до унука Марка Милошевића и његове мајке Милице Гајић.

Комеморација у Дому културе

Комеморација Мирјани Марковић почела је у 14 сати у пожаревачком Дому културе, на коју су дошли Момир Булатовић, некадашњи председник Савезне владе СР Југославије и један од најближих сарадника Слободана Милошевића, као и некадашњи председник Владе Републике Србије Никола Шаиновић, бивши савезни министар за иностране послове и посланик СПС Живадин Јовановић. Такође, истакнути чланови СПС, као и актуелни министар за заштиту животне средине, такође социјалиста, Горан Триван.

Урна са посмртним остацима Мирјане Мире Марковић, супруге некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, стигла је јуче из Русије у Србију.

Мирјана Марковић преминула је 14. априла у 77. години у Москви услед компликација изазваних упалом плућа, коју је добила након две операције.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here