Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Манифестација Свесрпски дечји сабор одржаће се од 23. до 28. маја 2019. године, под покровитељством председника Републике Србије, Александра Вучића. Организатори су Градска управа града Београда – Дечји културни центар Београд и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Манифестација се реализује уз подршку Министарства културе и информисања.

У том периоду, у Србији ће боравити деца, узраста од 10 до 14 година, из Америке, Аустралије, Велике Британије, Норвешке, Немачке, Хрватске, Француске, Шведске, Северне Македоније, Словеније и Румуније.

Након Свечаног пријема у Председништву и музичко-сценског програма на Ташмајдану, којим ће се обележити почетак манифестације и Дан Ћирила и Методија (24. маја), планирана је и посета Тршићу, а након тога и обилазак Калемегдана, центра Београда, знаменитих музеја и Храма Светог Саве.

Идеја окупљања јесте очување осећања припадности код деце српског порекла у расејању и неговање српског језика. Кроз програме и дружење са ученицима из београдске основне школе “Старина Новак”, код којих ће деца бити смештена, поред едукације, оствариће се повезаност и осећање припадности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here