1. 05. 2019.

Манифестација Свесрпски дечји сабор одржаће се од 23. до 28. маја 2019. године, под покровитељством председника Републике Србије, Александра Вучића. Организатори су Градска управа града Београда – Дечји културни центар Београд и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Манифестација се реализује уз подршку Министарства културе и информисања.

У том периоду, у Србији ће боравити деца, узраста од 10 до 14 година, из Америке, Аустралије, Велике Британије, Норвешке, Немачке, Хрватске, Француске, Шведске, Северне Македоније, Словеније и Румуније.

Након Свечаног пријема у Председништву и музичко-сценског програма на Ташмајдану, којим ће се обележити почетак манифестације и Дан Ћирила и Методија (24. маја), планирана је и посета Тршићу, а након тога и обилазак Калемегдана, центра Београда, знаменитих музеја и Храма Светог Саве.

Идеја окупљања јесте очување осећања припадности код деце српског порекла у расејању и неговање српског језика. Кроз програме и дружење са ученицима из београдске основне школе “Старина Новак”, код којих ће деца бити смештена, поред едукације, оствариће се повезаност и осећање припадности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here