Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Веома је важно бити слободан и својим гласом помоћи да се Црна Гора ослободи, да Црна Гора прогледа својим очима. Да буде важнија од сваког појединца и да буде земља сувереног и демократског народа, рекао је бивши високи државни функционер и функционер ДПС-а и председник СР Југославије Светозар Маровић, чију смо делимичну  јавну исповест синоћ пренели.

Један од основних и правних приоритета је да сваки појединац и сви грађани треба да буду једнаки истакао је Маровић у укључењу уживо преко Инстаграм профила Душка Кнежевића, истакнутог бизнисмена и блиског пријатеља Мила Ђукановића, председника ЦГ .

“Ови избори треба да покажу да Црна Гора може без искључивости, без међусобних обрачуна, без доминантног окривљавања оне друге стране за све проблеме која свака заједница има у свом животу. Без тога, него напротив пружене руке треба да кренемо ка новом времену, ка помирењу које Црној Гори историјски треба”.
Маровић је оценио да се прошлост не може помирити.

“Људи су у прошлости били један на једној, други на другој страни. Неко је погрешио, неко није, историја је то све ставила на своје место, али оно што се мора урадити је помирење за будућност. Ово су избори помирења за будућност. Наше генерације се морају ослободити свих стресова, свих тих траума, свих подела који су Црну Гору често доводили до грађанских сукоба или чак грађанских ратова. На неки симболичан начин, ова тензија траје и дан данас”.

На конкретно питање за кога би гласао, Маровић је рекао да сматра да је сада тренутак да се кроз промене дође до мирније и перспективније Црне Горе и да су потребни нови људи који би то изнели.

“Гласао бих да је ДПС бољи, а да би ДПС био бољи мора да се деси да се Црна Гора промени. Ми смо 30 година били на власти…”, истиче Маровић.

Маровић је додао да би потписао проглас који је саопштио Здравко Кривокапић, носилац листе “За будућност Црне Горе” јер он пружа руке помирења и да сматра да је опозициона понуда зрелија од оне које нуди власт.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here