Mesto za reklamu

01.01.2021.

Свет, нарочито Европа, у Нову 2011. годину ушао је уз бројна ограничења због пандемије корона вируса.

Дочек Нове године није био као претходних година. Свет је испратио 2020. у знаку онога чега је и протекла, пандемије вируса корона, па у већем делу света није било дочека на трговима, у ресторанима или на журкама.

Први су Нову 2021. годину дочекали Нови Зеланд, Самоа, Ускршња острва, Аусталија. Спектакуларни дочек приређен је у Дубаију где је организован традиционални ватромет. Нешто касније засијала је и Москва у којој је такође организован традиционални ватромет.

Европа је “закључана” током празника, а у новогодишњој ноћи у многим земљама на снази је полицијски час. Улице су пусте, а снаге реда контролишу поштовање мера.

У Француској је влада наложила значајно присуство полиције у урбаним срединама од 20 сати када је почео полицијски час. Половина метро-линија у Паризу је укинута током ноћи.

У Италији, европској земљи са највише смртних случаја због ковида, барови, ресторани су затворени, а од 22 до седам важи полицијски час.

У Енглеској где се недавно појавио нови сој вируса, 20 милиона грађана налази се у карантину што, како је објаснио премијер Борис Џонсон значи да нема окупљања ни кућних посета.

Ирска је увела највиши степен рестрикција данас и забранила све посете, и ограничила путовања на пет километра.

Немачка је у карантину до 10. јануара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here