Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Свеукупна ситуација у Србији је изузетно тешка. Ванредна ситуација је у више од 20 градова и општина Србије. Протести на улицама је итекако отежавају. Пандемија се све више шири. У болницама готово да нема слободног кревета. Кризни штаб има заказану седницу за данас у подне и очекује се доношење нових ригорозних мера.

Епидемиолошка ситуација у Србији је изузетно тешка. Иза нас су најтежи дани од почетка пандемије. У протекла 24 сата преминуло је 11 особа, а ново оболелих је 357. До сада је Ковид 19 однео 341 живот, док је он потврђен код 17.076 особа у нашој земљи. Болнице су препуне и нове мере које ће нас заштитити су више него нужне. Збрињавање је отежано због демонстрација које се већ два дана дешавају у Београду, а прошириле су се и на друге градове. По свему судећи демонстрације ће се наставити.

Данас у подне заседа Кризни штаб који треба да размотри увођење нових ригорозних мера. Чланови Штаба разматраће увођење мера у оним градовима и општинама у којима је ситуација са корона вирусом алармантна попут Београда, Новог Пазара, Сјенице…

Постоји реална могућност да се додатно скрати рад ресторана и клубова.

Председник Србије Александар Вучић јуће је изјавио да је јучерашњи дан био други најгори дан од почетка епидемије и одустао је од свог предлога да се уведе полицијски час.

Независно од мера које ће бити усвојене ипак је најважнији однос сваког појединца према заштити од корона вируса. То су препоруке које се свакодневно понављају, а на које многи заборављају: Обавезно ношење маски и дистанца од најмање 1,5 метара и одржавање личне хигијене. То се чини најпре због себе, ближњих и свих других.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here