Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Деветнаесте Медитеранске игре свечано су отворене у ноћи између суботе и недеље на Олимпијском стадиону у алжирском граду Орану. На свечаном дефилеу испред наших репрезентативаца заставу Србије носио је освајач сребрне медаље у стрељаштву на Олимпијским играма у Токију Дамир Микец.

Алжир је други пут домаћин Медитеранских игара, које ће трајати до 6. јула, а Србију ће представљати укупно 151 спортиста.

Домаћини 19. Медитеранских игара су се потрудити да током целог програма прикажу богато културно наслеђе Алжира, што су и успели уз изузетан културно-уметнички програм.

Пред препуним трибинама Олимпијског стадиона у Орану, гледаоци су имали прилике да виде плес, музику и друге елементе уметничког програма који ће сигурно остати у памћењу свим учесницима.

Нашу делегацију предводио је освајач сребрне медаље на Олимпијским играма Токио 2020, стрелац Дамир Микец којем је ово био први пут да носи заставу Србије на церемонији отварања неког мултиспортског такмичења.

„Када сам примио позив из Олимпијског комитета у тренутку сам доживео осећај милине и то је неки вид награде за мој минули рад. Имао сам сличну част, али не може да се мери са овом. На Универзијади у Шенжену, у Универзитетском селу постојала је церемонија добродошлице и имао сам ту част да подигнем заставу у селу. Као капитен, предводићу све изванредне спортисте који ће представљати нашу земљу на Медитеранским играма. Пети пут учествујем на Медитеранским играма, са свих сам се до сада враћао са медаљом и не желим да тај низ прекинем. Чин да носим заставу ми је још већа мотивација”, изјавио је Микец.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here