Mesto za reklamu

01.11.2021.

Овогодишње издање Београдских музичких свечаности – БЕМУС свечано је отворено вечерас у Коларчевој задужбини концертом Београдске филхармоније и познатог српског виолинисте Немање Радуловића, и трајаће до 13. новембра.

В.д. директора Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ Дамир Хандановић изјавио је да су ове вечери духом присутни и Братислав Браца Петковић и Иван Тасовац, који су преминули ове године, и потом је на места на којима су они некада седели оставио по једну белу ружу, у знак сећања на њих.

“БЕМУС је 52 године опстао, упркос свему, као уверење свих који су га годинама пратили. Смисао и сврха нашег постојања знатно превазилази пуку свакодневицу и борбу за опстанак. Када су прошле године, због пандемије, многи светски фестивали били отказани, БЕМУС није устукнуо”, рекао је уметнички директор БЕМУС-а, диригент Бојан Суђић.

БЕМУС је званично отворио секретар за културу Града Београда Иван Карл.

Репертоар вечери је Београдска филхармонија, под диригентском палицом канадског маестра Марка Паризота, отворила извођењем увертиром из опере “Руслан и Људмила” Михаила Ивановича Глинке.

Немања Радуловић, чији је излазак на сцену и наступ дочекан бурним аплаузом и овацијама публике, извео је “Концерт за виолину бр. 2 у ге молу, оп. 63” Сергеја Прокофјева.

Поред тога, на концерту је изведена и Симфонија бр. 1 у де молу, оп. 13 Сергеја Рахмањинова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here