1. 06. 2020.

У Центру безбедности Бара рано јутрос саслушани су свештеници Митрополије црногорско приморске због јуче одржане литије у част Светог Јована Владимира, небеског заштитника града. Ослобођени кривичне одговорности.

Саслушани су најпре парох барски, архијерејски намјесник, протојереј ставрофор Слободан Зековић, а потом и свештеници Никола Радовић, Младен Томовић, Јован Пламенац, као и свештеници из Подгорице и других градова који су учествовали на литији.

На информативни разговор позвани су у својству грађананина у заказаном термину  у 06:00 ујутро.

Полиција је била присутна током литије, али саобраћај није био обустављен. Из полиције су саопштили да је у литији било 1.200 учесника и да литија није била претходно најављена.

Полиција је јутрос у 5 сати у парохијском дому у Улцињу долазила да би уручила позив на саслушање и свештенику Синиши Смиљићу који се јутрос огласио преко странице Православни Улцињ. Свештенику Смиљићу је, иначе, у априлу одређена је новчана казна у износу од 4,500 еура због тога што је возио без потврде на релацији Подгорица – Улцињ.

Свештеници МЦП, протојереј ставрофор Слободан Зековић, отац Јован Пламенац, отац Љубо Јовановић, отац Александар Орландић, отац Никола Радовић и отац Марјан Петковски после саслушања изашли су из Центра безбедности Бара. Пренели су да им је тужилац после саслушаwа рекао да нема основа за кривичну пријаву!

Уз свештенике су сво време били правни заступник МЦП др Владимир Лепосавић и адвокат Бошко Чармак.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here