Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић упутио је апел студентима да се вакцинишу  и да буду свесни чињенице да је вакцинација цивилизацијска тековина и једини начин да се изборимо са коронавирусом.

Ружић је, уз поруку студентима да, чувајући своје здравље, штите и здравље својих најближих, указао на то да је одзив студената за вакцинацију пре две, три недеље, био очекиван, а да је временом све већи.

У Београду је имунизација кренула коректно, у Крагујевцу је била у почетку нешто слабија, али је и тамо покренута на прави начин, рекао је он.

Министар је додао да су студенти део опште популације која има могућност да се пријави преко портала за вакцинацију и да у том смислу не може да прецизира конкретан број вакцинисаних студената.

Први потпредседник Владе је напоменуо да је у Београду више од 100.000 студената, а да око 55 одсто долази из других градова и општина, те да је прве недеље било преко 1.000 студената који су исказали заинтересованост и били вакцинисани.

Ружић је, такође, рекао да упис за специјализоване школе и специјализована одељења у средњим школама почиње данас, подсетивши на то да у Србији постоје три специјализоване школе, а то су Математичка гимназија, Филолошка гимназија и Карловачка гимназија.

Када је реч о специјализованим одељењима, она постоје у 52 школе, намењена су деци са посебним способностима у областима историје, географије, биологије, физике и рачунарства, нагласио је први потпредседник Владе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here