Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Протестне литије и молебани одржавају се и вечерас у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Хиљаде грађана Берана у потпуном миру и тишини прошетало је улицама у литији до манастира Ђурђеви ступови, где верници већ седам дана долазе на молебан у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести, за којег критичари сматрају да представља отимање имовине СПЦ.

Скупови у Беранама из дана у дан све бројнији

На путу од трга испред зграде Општине до манастира, полиција на свим раскрсницама и прелазима зауставља саобраћај и омогућава безбедан пролаз учесницима мирних протеста, наводе Вијести.

Скупови у Беранама су, како наводи подгорички лист, из дана у дан бројнији, а до сада није забележен ни један инцидент.

Током вечерашње литије у Бијелом Пољу, међутим, дошло је до инцидента у којем је повређен један мушкарац, којег је непознатим металним предметом гађала за сада непозната особа.

Литија први пут у Даниловграду

Више стотина грађана окупило се у 17 сати и око даниловградског храма Свете Текле, у којој су одржани вечерња служба и молебан.

Након молебана, градским улицама кренула је литија.

Вечерашња литија је прва која се организује у Даниловграду због Закона о слободи вероисповести.
До сада су молебани и протесне шетње организовани у Спужу, али не и у ужем делу града.

Такође, више стотина Жабљачана окупило се и вечерас у тамошњој цркви, а након молебана кренули су у литију улицама тог града.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here