Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су у последња 24 часа регистроване 1.364 особе које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 9.332 особе.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су три особе, тако да је укупан број преминулих 16.135, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу су 143 пацијента, oд чега сe десет налази на респираторима.

Број новозаражених је веома висок, данас је новооболелих 1.364, више од стотину него јуче,  а када то прати и пораст броја умрлих – 2 више него јуче, више оних који су морали да буду на болничком лечењу – још 22, 1 више људи  на респираторима, као најтежи пацијнти, а сада их је 10, разлог су за рашмишљање, како да обуздамо понашање људи који то ни не виде ни чују, јер као да су у уверењу да вируса више нема. Шта рећи, када се већ зна да тежа времена тек долазе и да се очекује, а можда је већ и почео нови талас вируса, а међу њима у другим земљама, регистровани су и бржи и опаснији вируси. Т земље већ припремају нове заштите и верујемо да се и код нас на томе ради. У сваком случају треба уважити апеле озбиљних епидемиолога који већ дуже тврде да је вирус са нама и да се треба чувати заштитним мерама како би се сачували од вируса од кога се и даље умире и од кога су за неке последице веома болне. Чувајте се!    

Од почетка пандемије тестирано је 9.939.128 особа, од којих је 2.034.544 било позитивно на коронавирус, преминуло је 16.135 наших људи –  наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here