Mesto za reklamu

19.05.2019.

Након серије плаката на којима су представљени кандидати са СДСС-ове листе, та странка је кренула у завршну фазу предизборне кампање за европске изборе. Овога пута је реч о билбордима на којима СДСС на ћириличном и латиничном писму захваљује свима који су уништили њихове плакате.

„Тако сте понудили одговор на један од предизборних слогана — ’Знате ли како је бити Србин у Хрватској‘. Хвала вам што се уништавали плакате. Били сте део наше кампање!“, поручили су СДСС-овци вандалима који су оставили траг на њиховом плакатима у већини хрватских градова.

Почело је са Сиском, где су искидани, док су у Сплиту — као и у другим градовима —никад пронађени починитељи на њих написали „Србе на врбе“, „Палите тракторе“, „За дом спремни“, „Орјунаши“, и „НДХ“. Најгнусније поруке — „Закољи српску децу“ и „Убиј Србина“ — у уторак су освануле на плакату у Улици града Вуковара у Загребу.

​Поруке мржње осудиле су бројне особе из јавног живота, а Милораду Пуповцу и његовој листи јавну подршку пружио је Мирослав Ћиро Блажевић, хрватски фудбалски тренер.

„Некад су мени сви викали — Ћиро педеру! А сад чујем да то вичете Пуповцу. Мени сте викали зато што ме волите… А не знам зашто то њему вичете. Али зато знам да ћу га ја подржати“, поручио је Ћиро Блажевић у видеу који је објављен у петак.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here