Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Харадинај: Позивам грађане да остану мирни

Косовски премијер, Рамуш Харадинај, огласио се на Твитеру поводом јутрошње акције специјалних јединица Косовске полиције. „Операција против кријумчарења и организованог криминала се спроводи у северним општинама на Косову. То је део наше посвећености спровођењу владавине права за све. Потврђујем да је ова операција против организованог криминала и усмерена против полицајаца и цариника. Позивам грађане да остану мирни“, написао је Харадинај на Твитеру.

У јутрошњој акцији рањен припадник специјалних јединица Косовске полиције

Током јутрошње акције специјалних јединица Косовске полиције дошло је и до оружаног сукоба, што је потврђено и у званичном саопштењу Косовске полиције. Како КоССЕв незванично сазнаје , до пуцњаве је дошло у општини Зубин Поток и том приликом лакше је рањен припадник специјалних јединица Косовске полиције, јавља Каллxо.

Ухапшен командир полицијске станице у Зубином Потоку

Специјални тужилац Суљ Хоџа у изјави за приштински Каллxо рекао је да је до сада пет осумњичених припадника полиције ухапшено, међу њима и командир полицијске станице у Зубином Потоку.

Хоџа није давао више информација с обзиром на то да је акција још увек у току.

Ухапшени полицајци, грађани, сумњиче се да су део организоване криминалне групе

Огласила се саопштењем Косовска полиција:

„Данас је у сарадњи Косовске полиције и Полицијског инспектората Косова, као и других релевантних јединица, на основу налога Основног суда у Приштини извршена операција која је за резултат имала хапшење неких полицијских званичника и неких грађана.

Овој операцији петходнила је вишемесечна истрага ПИК-а и Косовске полиције предвођене Специјалним тужилаштвом Косова која је резултирала сумњом о укључености неких полицијских званичника и неких грађана у „учешће и организовање криминалне групе“, у вези са другим кривичним делима „кријумчарење робе“ и „злоупотреба службеног положаја“, „давање мита“ итд.

Упркос оружаном отпору у Северној Митровици, полицијска акција се наставила, укључујући хапшења и контролисање неких локација што је резултирало конфискацијом релевантних доказа као и дугих цеви“.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here