Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Због усвајања закона о слободи вероисповести, тензије у Црној Гори не јењавају. У сусрет сутрашњој молитви и литији на Цетињу, шеф бироа за медије владе Црне Горе Срђан Кусовац поделио је на друштвеним мрежама фотографију на којој пише: “На Цетињу нема шетње”. Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић каже да је у интересу Црне Горе, Србије и свих у окружењу да се сачува мир, шта год да се дешава.

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић каже да Србија чини доста тога да помогне Србима у Црној Гори.

“Као што смо најавили, у наредном периоду ћемо активно предузимати правне акте и кораке у циљу заштите и побољшања положаја српског народа у Црној Гори, а и заштите православне цркве”, истиче Селаковић.

Сматра да није у току рат саопштењима већ озбиљна полемика у којој се износе аргументи.

“Указујемо на оно што јесу међународно преузете обавезе и оно што подразумева концепт савремене правне државе у којој се зна шта држава може да чини, а шта не би требало да чини”, објашњава Селаковић.

Истиче да је Српска православна црква оличење духа српског народа.

“Где год Срби живе, ту постоји и Српска православна црква. Ако желите да је обришете онда сте угрозили и судбину наших сународника”, каже Селаковић.

Подсећа да је председник Вучић изнео свој недвосмислен став да је против било какве конфедерализације Српске православне цркве јер се не може конфедерализовати ни српски народ.

“Одредбе, како световног, тако и канонског права су потпуно јасне. Први члан Устава СПЦ из 1957. године каже да је Српска православна црква јединствена, недељива и аутокефална”, истиче Селаковић.

 „Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here