1. 04. 2021.

Иран је држава која у међународним организацијама и форумима пружа принципијелну, сталну и јасну подршку питању територијалног интегритета и суверенитета Србије истакао је шеф дипломатије Никола Селаковић, после састанка с иранским председником Хасаном Роханијем и разговорима са званичницима те државе.

Никола Селаковић је истакао да Иран пружа сталну и јасну подршку питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и подржава жељу Србије да се мирним и дипломатским средствима тражи решење за питање Косова и Метохије.

Нагласио је да између Србије и Ирана постоје веома озбиљни политички односи, које треба пренети и на поље економске сарадње, у различитим областима, а нарочито у сфери пољопривреде.

“И то је нешто што наша држава треба да искористи на најбољи начин. Та постојана подршка је нешто што нама итекако много значи”, нагласио је Селаковић.

Министар је дводневну посету Ирану завршио састанком с министром пољопривреде Каземом Хавазијем, а претходно је данас, разговарао је и с председником Ирана Хасаном Роханијем и председником парламента Мохамедом Багером Галибафом.

Селаковић је Роханију рекао да њему лично веома важна посета Ирану и пренео му  поздраве председника Србије Александра Вучића.

Рохани је изразио жаљење што раније планирана посета Вучића Ирану није реализована због пандемије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here