Mesto za reklamu

17. 12. 2021

Селаковић је на крају дводневне посете Француској рекао да се глас Србије данас у Паризу много пажљивије слуша, што је резултат политике председника Србије Александра Вучића и његовог личног односа са председником Француске Емануелом Макроном.

Он је навео да је најважнији део његове посете био сусрет са министром иностраних послова Француске  Жан-Ивом Ле Дријаном, који је показао велику спремност да саслуша оно што су питања од значаја за Србију и који је одао признање нашој земљи на успесима у реформском процесу последњих година.

Поносимо се не само нашим некадашњим историјским савезништвом, већ и оним што данас Француска и Србија раде, нарочито на пољу јачања економске и трговинске сарадње, рекао је шеф српске дипломатије.

Према његовим речима, у првих десет месеци ове године остварили смо економско-трговинску размену у вредности од 1,1 милијарди евра, тако да ћемо до краја ове године сигурно доћи до 1,3 милијарде евра.

Селаковић је навео да је имао добре састанке и са француским парламентарцима, како са члановима Сената, тако и са члановима Народне скупштине.

Он је, поводом привредне сарадње, указао на то да су француски инвеститори све присутнији на српском тржишту, а да се у току посете Француској састао се и са генералним директором француске компаније „Ванси“, која је добила концесију за управљање аеродромом у Београду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here