Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Министар спољних послова Никола Селаковић посетио је српске војнике који су у Либану ангажовани у оквиру мировне мисије УНИФИЛ и притом се сусрео са њеним шефом, италијанским генералом Стефаном дел Колом, као и са командантом Сектора Исток, у оквиру којег су и српски војници, шпанским генералом Хавијером Муром Лалагуном.

Министар Селаковић провео је неко време у разговору са нашим плавим шлемовима и њиховим командантом потпуковником Хајрудином Шаботићем, истакавши да народ Либана са захвалношћу гледа на присуство српских мировњака на југу те земље, саопштило је Министарство спољних послова.

Припадници Војске Србије ангажовани у Либану у оквиру мисије УН, како је рекао, веома доприносе међународном угледу Србије и јесу на понос својој земљи.

Министар је позвао српске војнике да наставе да на најбољи начин представљају своју земљу, часно обављајући војнички позив.

Министар Селаковић се у разговору са највишим официрима УНИФИЛ-а детаљно информисао о безбедносним изазовима на југу Либана и указао да је Србија спремна да помогне Либану у суочавању са тренутним изазовима, не само ангажовањем мировњака, већ и донацијама хране, вакцина и саветима за превазилажење тешке економске ситуације.

Шеф српске дипломатије допутовао је јуче у дводневну посету Либану и уручио први контингент од укупно 40.000 вакцина које је Србија донирала и најавио скору помоћ у храни за социјално најугроженије либанске грађане.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here