Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Некадашњи шеф главног штаба Ослободилачке војске Косова, Сулејман Сељими више није политички саветник премијера Рамуша Харадинаја, јављају приштински медији.

Оставка Сељимија уследила после серије критика западних званичника, који су Харадинаја упозорили да “осуђеним ратним злочинцима нема места у влади”.

“На лични захтев, Сељими више није политички саветник”, написао је Харадинај на Фејсбуку, недуго пошто су га западне дипломате, пре свих амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет, упозорили да особама осуђеним за ратне злочине није место у косовским институцијама.

“Осуђеним ратним злочинцима нема места у косовској влади. Лидери свих странака морају да престану да их подржавају”, написао је Коснет.

Сељими је осуђен у случају “Дреничка група”, у којем је десет припадника бивше тзв. Ослободилачке војске Косова осуђено због злочина над цивилима током конфликта 1998-1999. године. Врховни суд је предмет, према којем је Сељими осуђен на 14 година робије, вратио на почетак.

Сулејман Сељими је до краја 1998. године био командант главног штаба ОВК, када га је на том месту заменио Агим Чеку. Био је припадник “Дреничке групе”, а осуђен је за мучење затвореника у логору ОВК у Ликовцу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here