Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Број случајева ковид инфекција расте јер се вирус стално развија и постаје “превише паметан”, рекао је за Скај њуз др Дејвид Набаро, специјални представник СЗО за ковид.

Др Дејвид Набаро је апеловао да “поштујемо вирус” јер је откривено да је број смртних случајева повезаних са ковидом у Великој Британији премашио 200.000, према Канцеларији за националну статистику (ОНС).

Ограничења у вези са ковидом 19 могла би бити поново уведена ако све већи број случајева утиче на ресурсе Националне здравствене службе, упозорио је министар здравља лорд Камал

“Разлог зашто имамо повећање је то што се поново променио и постао превише паметан за нас. Може да превазиђе нашу имунолошку одбрану, и зато бројеви расту”, навео је Набаро.

Више дружења и људи који више не предузимају мере предострожности као што је ношење маски су допринели порасту случајева оболелих од ковида 19, рекао је др Набаро.

“Мој савет свима је, молим вас, овај вирус није нестао, не убија толико људи, али је заиста непријатно, посебно ако добијете продужени ковид. Иако нам се не свиђа, морамо наставити да поштујемо овај вирус”, казао је др Набаро.

Поздравио је успех вакцина против ковида и позвао све да осигурају да њихов вакцинални статус буде што је могуће ажурнији, посебно људи који су старији и имају дијабетес.

Шеф СЗО др Тедрос Адханом Гебрејесус упозорио је у среду на то да вирус “слободно циркулише” и позвао светске лидере да примене мере укључујући ношење маски и побољшану вентилацију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here