Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Светска здравствена организација упозорила је да крива пандемије коронавируса сада “расте експоненцијално”, будући да је регистровано више од 4,4 милиона нових случајева ковида 19 током прошле недеље.

Технички директор СЗО за ковид Марија ван Керкове је изјавила да смо “сада у критичном тренутку пандемије”, јер неке земље ублажавају ограничења, иако је број нових недељних случајева више него осам пута већи него пре годину дана, преноси Си-Ен-Би-Си.

“Ово није ситуација коју је неко очекивао након 16 месеци пандемије, јер су уведене мере контроле. Сада је време када сви морају да направе процену и да реално размотре оно што треба да радимо”, рекла је Ван Керкове током брифинга за новинаре.

Додала је да вакцине и вакцинација постају доступне, али их још “увек нема у свим деловима света.”

“Број случајева ковида 19 порастао је прошле недеље за девет процената широм света, што је седма узастопна недеља пораста, док је број смртних случајева скочио за пет процената”, рекла је Ван Керкове, апелујући на владе да подрже своје грађане у спровођењу мера заштите.

Вирус је “јачи и бржи” са појавом нових сојева који се лакше шире и који су смртоноснији од оригиналног дивљег соја вируса, рекао је др Мајк Рајан, шеф СЗО-овог програма за хитне случајеве.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here