1. 05. 2020.

Став Уставног суда по питању иницијатива за оцену установности проглашења ванредног стања је политички, тврде представници Савеза за Србију, који су се данас обратили новинарима испред зграде тог Суда.

Јанко Веселиновић је рекао да је СзС добио документ од Уставног суда, који назива срамним, а у коме се наводи да је њихова иницијатива одбијена, али да се у решењу не наводе имена подносилаца иницијативе, нити СзС као иницијатор.

“Јутрос смо добили један сраман документ у коме се ми као подносиоци иницијативе за оцењивање уставности увођења ванредног стања наводимо као ‘неки’. Нигде нема имена ниједног подносиоца, што значи да је одлука Уставног суда о одбацивању иницијативе за оцену уставности била једна паушална политичка одлука. И оно што смо тврдили дан када смо били испред Уставног суда, а што важи и за остале институције, ово овде није ништа друго него месни одбор Српске напредне странке”, рекао је Јанко Веселиновић.

Проф. др Слободан Самардзић је рекао да је Уставног суду поднето 10 иницијатива за оцену уставности проглашења ванредног стања и да је сваки подносилац имао своје аргументе и разлоге за подношење.

“Био је ред да Уставни суд сваком иницијатору да посебно образложење за одбијање”, рекао је Самарџић.

Конференцији за медије су присуствовали и лидер Двери Бошко Обрадовић, заменик председника странке Слободе и правде Борко Стефановић, потпредседник Народне странке Здравко Понош и други.

На прес конференцији је саопштено и да су се делу опозиције која бојкотује изборе придружили Покрет Слободна Србија, Локални фронт из Краљева и посланик Ђорђе Вукадиновић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here