Mesto za reklamu

15.12.2018.

Посланик српске листе Славко Симић рекао је да српски народ, после одлуке Приштине да формира војску Косова, потпуно разочаран у међународну заједницу која дозволила да се на најгрубљи начин крше принципи међунардног права и резолуција 1244 Савета безбедности УН.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Славко Симић је рекао да народ на северу покрајине већ данима забринуто прати деструктивну политику коју Приштина спроводи и добро разуме поруке и одлуке које доноси, а које су уперене против српског живља и државе Србије.

Истакао је да је српски народ од јуче потпуно разочаран у међународну заједницу која дозволила да се на најгрубљи начин крше принципи међунардног права, и резолуција 1244 СБ УН”, истакао је Симић за РТС.

“Потпуно смо разочарани јер су дозволили да се крши такозвани устав Косова који својим највишим правним актима јасно дефинише постојање овлашћења и мандат постојећих безбедносних снага”, указао је Симић.

Са друге стране, како каже, српски народ на северу Косова је и охрабрен од државног руководтсва.

“Добили смо једно велико охрабрење од нашег председника Александра Вучића и наше целе Владе који су показали апсолутну одговорност према српском народу, апсолутну одговорност према позицији коју Србија има на глобалном нивоу и јасно смо јуче разумели поруку коју нам је председник послао”, навео је Симић.

Симић је поновио поруку председника: уколико вас нападну, Србија ће имати механизама да вас заштити.

“То је снажна порука коју смо ми овде добро разумели, тако да се на северу Косова и свуда где Срби живе након председниковог обраћања осећа атмосфера сигурности и безбедности”, рекао је Симић.

 „Српска стварност“ / РТС, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here