Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

“Поднећемо захтев преко посланика опозиције да се реши питање пензија, уколико до априла Уставни суд не каже свој став, позитиван или негативан по нас, то је наш пролаз у Стразбур. Ми ћемо већ у мају поднети појединачне кривичне пријаве против свих судија Уставног суда, посебно против председнице и судије известиоца”, каже Михајло Радовић.

Михајло Радовић из Удружења синдиката пензионера Србије каже да су  установили да је закон о умањењу пензија није могао да елиминише системски закон нити је елиминисао закон о управном поступку.

“Ми смо покушали да на други начин, без причања о Уставном суду, рекли што ниште поштовали процедуру по управном суду, добили смо пресуде по првом степену. Велики број судија је одложио суђење чекајући причу председника, којом је запретио и рекао да ће нам рећи и испричати ту причу кад буде сазнао шта се ради. Позивам га да каже шта је проблем. Оно што није примерено је мешање извршне власти у судску, донео сам два мишљења омбудсмана, имамо срамну причу министарства за рад, које омбудсману одоговара зашто нам треба да доносимо решења јер је то много скупо, при чему они људи који су плаћени за тај посао, ми смо то платили и они нам ускраћују уставно право”, каже Радовић.

Како је навео, пре неколико година Вучић је рекао да пензионерима не сме да фали длака с главе.

“Тужно ми је да ово говорим, непосредно после тога он је човек узео и урадио све ово. Пензионери су остали без речи. Сви пензионери су патриоте и нису једном давали од онога што су имали, давали су за разне зајмове, али се процедура морала поштовати и све смо ставили наглавачке”.

Говорећи о покретању тужбе пред судом у Стразбуру, Радовић је рекао да би било добро да се све заврши у Србији, а не да се, како је рекао, “иде и баца ђубре”.

“Вучић и они који су смислили ово нису имали намеру да врате паре, мислили су да ћемо пропустити то тако. То је понижавање и омаловажавање сопственог народа. Замислите имате трособан стан и каже вам неко не можете да користите собу, а онда каже то је привремено и не зна се до када траје. Ко је коме дао право да може моју имовину да онеспособи. Не видим ко је нудио та решења, рађено је с умишљајем, то је један од елемената за тужбу, мислим да то није у Европи запамћено”, закључује Радовић.

„Српска стварност“ / Н1, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here