Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је Танјугу да је до данас око 178.000 грађана узело ваучере за летовање у Србији у вредности од по 15.000 динара, а да је 47.100 људи, који су почетком године добили ваучере од 5.000 динара, узело додатних 10.000 динара, као и да се због великог интересовања грађана разматра могућност да држава субвенционише и зимовање.

“Број људи који су се пријавили за ваучере говори о томе да је ова идеја председника Вучића била изузетно добра. Ми смо почетком године имали 100.000 ваучера, имали смо додатних 200.000 ваучера од којих је 178.000 већ подељено за непуне три недеље и желим да искористим прилику да позовем грађане Србије да се што пре пријаве и за преосталих 22.000 ваучера, од којих сваки вреди 15.000 динара”, рекао је Мали.

Додао је како то уопште није мала помоћ грађанима, јер двоје пензионера добију укупно 30.000 динара, што с друге стране максимално доприноси опоравку и расту наше туристичке привреде.

“Ако се не варам, ми за првих пет месеци имамо преко 70 одсто већи приход од туризма, односно број туриста у односу на исти период прошле године. Огромни су помаци напред направљени. Ако се сетите 2020. и 2021. године, велика криза имала је велики утицај на наш туризам, а са овим ваучерима доприносимо убрзаном опоравку те привреде и као што је председник рекао, дајемо могућност нашим грађанима да боље упознају своју земљу”, навео је министар финансија.

Нагласио је да ваучере узимају управо они којима је држава и хтела да помогне, а то су пензионери, незапослени и људи са просечном платом испод 70.000 динара.

Мали је изнео податке да су они углавном резервисали смештај у Врњачкој бањи, Пролом бањи и Сокобањи и закључио да ће људи тако упознати лепоте Србије, а новац који ће трошити у земљи ће помоћи развој домаћег туризма.

“Тако помажемо нашу привреду, а кроз ПДВ се тај новац враћа у буџет”, напоменуо је Мали.

Рекао је да се у влади, након огромног успеха који је постигнут са ваучерима за летовање, размишља и о ваучерима за зимовање.

“Видећемо колико ћемо новца имати у буџету. Сада нам је приоритет да се спремимо за предстојећу зиму у смислу енергената. Уколико буде било могућности и уколико се овај програм покаже успешним, а показује се, не видим разлога да тако нешто не урадимо и када је зима у питању”, рекао је министар финансија Синиша Мали за Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here