Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Ново руководство Општине Будба изабрано после више хапшења, уз интервенцију полиције и употребу сузавца приватног обезбеђења. Скандал незамислив у земљи која претендује да буде иоле демократска.

Посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) Николу Дивановића, нова одборничка већина у Скупштини општине Будва изабрала је за председника Општине Будва.

Након седнице Дивановић је одбио да да изјаву.

Дивановић је једногласно изабран за председника Општине, а Анђела Ивановић (Црногорска) за председницу СО Будва од стране 17 одборника – 12 одборника Демократске партије социјалиста (ДПС), три Црногорске, једног из редова Социјалдемократа (СД) и независног одборника Стевана Џаковића.

Одлуку не признаје коалиција коју Демократски фронт (ДФ), Демократска Црна Гора, Грађански покрет УРА, Социјалистичка народна партија (СНП) и Социјалдемократска партија (СДП).

Избору Дивановића за председника Општине Будва претходила је бурна седница на којој је употребљен бибер спреј а пет одборника је прведено у станицу полиције.

Седница СО Будва је зато била прекинута.

Одборник Демократског фронта Ђорђе Вујовић је снимио кандидата за новог градоначелника Николу Дивановића унутар сале, рекавши да је доведен из Подгорице да задужи Будву за 40 милиона евра.

Убрзо је на седницу упало и приватно обезбеђење. Један од посланика Демократског фронта, Јанко Димић, рекао је да је бачен сузавац и одборници су истерани.

Kрсто Рађеновић из СНП-а изнео је да је одборник бачен на земљу и да је попрскан бибер спрејем, као и да су их малтретирали припадници “организоване криминалне групе”.

Одборници нове скупштинске већине у Будви, ушли су раније у зграду Скупштине општине, а било им је дозвољено да уђу на главни улаз, без легитимисања.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here