Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Због ускршњих и првомајских празника који предстоје, државне институције, јавна предузећа, али и тржни центри и супермаркети имаће скраћено радно време.

ЈКП “Паркинг сервис” од 26. до 29. априла, као 1. и 2. маја неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворени за време празника и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за експлоатацију возила. Служба паркинг контроле и пословнице Корисничког сервиса радиће по устаљеном радном времену 30. априла и 3. маја.

Од Великог петка до уторка 30. априла дежураће 74 поште широм Србије, док ће Главна пошта у Београду (Таковска 2) и поште на граничним и административним прелазима радити 24 сата. Исти режим рада за те поште важиће и током дана Међународног празника рада, тј. у среду и четвртак 1. и 2. маја, с тим што ће се број дежурних пошта смањити на 48.

Градске и приградске линије јавног превоза у Београду ће од 26. априла до 5. маја возити по недељном распореду. Изузетак су уторак 30. април, петак 3. мај и субота 4. мај, када ће линије градског превоза саобраћати по суботњем реду вожње.

Што се тиче здравствених установа, поред редовног дежурства Клинчког центра Србије и Ургентног центра, на дан Ускрса биће дежурни Клиничко-болнички центри “Бежанијска коса” и “Земун”.

Тржни центри и продавнице 

Тржни центри у Београду ће у петак 26. априла радити скраћено, до 18 часова, док ће у недељу 28. априла сви бити затворени. Међутим, биоскопи у ТЦ “Ушће” и “Капитол Парк Раковица” радиће и на дан Ускрса. Током Празника рада радно време биће редовно.

Из Секретаријата за привреду саопштено је да су за празнике Велики петак (26. априла) и Велика субота (27. априла) објекти прехрамбеног асортимана дужни да раде најамње од девет до 12 сати.

На празник Васкрс, 28. априла дежурни продајни објекти могу бити затворени. У понедељак, 29. априла, другог дана Васкрса, дежурни објекти морају да раде најмање од девет до 12 сати.

За првомајске празнике, у уторак, 30. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од девет до 18 сати. На Празник рада, 1. маја објекти могу бити затворени, а другог дана празника морају да раде најмање од девет до 12 сати.

Сви трговински и занатски објекти у дане васкршњих и првомајских празника могу бити отворени и радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here