Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Одборници Скупштине града усвојили су трећи ребаланс буџета за 2021. годину. Према речима заменика градоначелника Горана Весића, то је највећи буџет у новијој историји града и доказ да се у Београду добро послује.

Буџет Града, према данас усвојеном ребалансу, износи 150 милијарди динара, односно, 1,28 милијарди евра, што је омогућило да градски и општински буџети буду повећани за пет одсто у односу на претходни ребаланс.

Овим су обезбеђена средства за изградњу насипа и колектора на макишком пољу, за изградњу надвожњака у Батајници и финансирање пројектовања друге линије метроа. Обезбеђена су и додатна средства за боравак деце у предшколском установама, нових стотину личних пратилаца за децу са сметњама у развоју.

Одборници су усвојили и одлуку о сарадњи Београда и Санкт Петербурга. Основана је и Фондација за најугроженију децу и младе.

На већини такси станица у граду биће постављени привремени монтажни киосци, тоалети и чекаонице.

За 8. новембар најављена је седница на којој ће бити усвојен план генералне регулације шинског превоза, чиме ће бити комплетирана документација неопходна за изградњу метроа.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here