Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Народна скупштина потврдила је вечерас више међународних споразума, а изабрала је и судије који се први пут бирају на ту функцију. Потврдила је вечерас више међународних споразума, међу којима је и онај са Русијом о сарадњи у борби против тероризма.

Посланици су изгласали и Законe о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Луксембурга о размени и узајамној заштити тајних података, Закона о потврђивању Споразума о преносу надлежности за пружање услуга у ваздушном саобраћају између Савета министара Босне и Херцеговине, Владе Србије и Владе Црне Горе, као и Закона о потврђивању Измене Међународне конвенције о Хармонизованом систему назива и шифарских ознака робе.

Усвојен је и Закон о потврђивању Другог додатног протокола Светске поштанске конвенције, Закон о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Србије и Владе Ирана у области заштите биља и биљног карантинa.

Скупштина Србије изабрала је вечерас судије који се први пут бирају на судијску функцију, на предлог Високог савета судства.

На судијску функцију у Основни суд у Ивањици изарани су досадашњи судијски помоћници у Пожеги, Срђан Остојић, Слађана Поповић и Душица Лекић Бурлић.

Први пут за судијску функцију у Привредни суд у Крагујевцу изабрани су порески инспектор Горица Рашић и судијски помоћник у Апелационом суду у Крагујевцу Снежана Божанић.

Први пут за судијску функцију у Привредни суд у Нишу изабрана је Сања Томић.

Посланици Скупштине Србије усвојили су и извештај о раду Агенције за електронске комуникације и поштанске услуге у 2019. години, која је издала 12.419 појединачних дозвола за радио фреквенције и одузела 4.455 дозвола.

Издала је такође и шест пивремених дозвола за коришћење радио програма у дигиталном формату. Скупштина је дала сагласност и на финансијски план Комисије за хартије од вредности за 2021. годину.

Следећа ванредна седница парламента требало би да буде одржана 9.фебруара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here