Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Народном позоришту у Београду данас се одржава симпозијум WORLD.MINDS, на којем водећи светски иноватори, научници, бизнис лидери и уметници, на инспиративан начин, представљају идеје новог доба.

Србија је прва земља на свету, поред Швајцарске, у којој се одржава овај значајан симпозијум, који окупља највеће мислиоце света. Ова швајцарска организација редовно организује своје скупове сваког децембра у Цириху.

WORLD.MINDS заједницу чини више од 1.000 високорангираних појединаца, међу којима су нобеловци, државници, научници, професори универзитета, амбасадори, писци, који су дали значајан допринос науци, уметности и бизнису.

Београд ће на овај начин постати светски центар за размену престижних иновативних решења у области роботике, астрофизике, медицине, молекуларне биологије, психологије, маркетинга, уметности, спорта.

Србију ће ове године представљати: Теслаграм, технологија која се развија на Институту за физику и представља најбољи систем заштите од фалсификовања, БиоСенс Институт, научноистраживачки институт који се бави развојем, увођењем и промоцијом напредних ИКТ решења у пољопривреди, и 3Латерал – водећи произвођач дигиталне хумане технологије и креативног садржаја.

Посебан фокус скупа у Београду биће и на учешћу младих истраживача, студената на докторским и постдокторским студијама из Србије и региона.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here