Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Пре Ноћи музике у петак, 30. августа, као увод у последњи фестивалски викенд у четвртак, 29. августа, на београдском Ушћу биће изведени концерти Слободана Тркуље & Балканополиса и Влатка Стефановског & Rock Symphony.

Концерти састава “Балканополис”, мешавина су модерног поп и рок спектакла, симфонијског и епског звука прожетог српском традицијом.

Предвођени мултиинструменталистом и певачем Слободаном Тркуљом, једни су од најкреативнијих музичких уметника са наших простора.

Поред екстравагантних костима и сада већ легендарне Тркуљине фризуре, познати су јер спајају модерно и традиционално – гајде са гитарским ефектима и вах педалама, кавале и рок гитаре, тамбуре и бубњеве – проткане снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног.

“Одржали смо многобројне концерте у аренама и театрима широм света, и освојили срца публике модерним српским звуком. Сваки концерт Балканополиса је спектакл, а за наступ на Ушћу припремамо посебну сет листу, јер ће овај концерт бити део документарног филма кинеске CHTV телевизије о мени и Балканополису, а снимаће се током наредна наредна два месеца. Зато позивам све Београђане да у што већем броју дођу на Ушће како би сви заједно послали што лепшу слику у свет” казао је Тркуља у изјави организаторима.

Потом ће уследити музичко-сценски спектакл који ће извести Влатко Стефановски и Рок симфонија, што је пројекат Камерног оркестра из Битоља, који је састављен од врсних, професионалних музичара који иза себе имају бројне успешне концерте на реномираним фестивалима.

“Овај оркестар чине млади музичари, који су решили да мало прошире свој репертоар, свирајући нумере из rock лектире. Забавно је наступати са већим оркестрима, јер је звук богатији, а репертоар и за мене нов и свеж. Певам и свирам неке нумере које не изводим на мојим концертима, а сигуран сам да ће публика на Ушћу уживати”, рекао је Влатко Стефановски.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here