Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Кинеска компанија ХБИС, власник Железаре у Смедереву, зауставила је производњу у једној од две високе пећи, потврђено је “Танјугу” у тој компанији.

Овакву одлуку, како наводе у ХБИС-у, донели су због кризе на тржишту условљене пандемијом новог коронавируса.

“Разлози гашења Високе пећи број 1 у компанији ХБИС Србија су утицај квота на извоз нашег челика у земље Европске уније и смањена потражња за челиком на тржишту, јер су многи наши клијенти обуставили производњу услед пандемије коронавируса”, кажу у Железари.

С обзиром на план наруџбеница које је та компманија добила за наредни период, пословање су, кажу, прилагодили тренутној ситуацији.

“Када буду створени тржишни услови за поновно покретање, пећ ће бити враћена у погон компаније.”

Када је реч о запосленима који се, наводе, враћају на радна места, Кризни штаб те компаније је применио низ мера заснованих на искуствима из Кине, као и на директивама Кризног штаба Републике Србије.

Те мере су се, додају, показале ефикасним у заштити свих који раде у компанији од заразе коронавирусом.

Погони компаније HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Београд су смештени на три локације у Србији, у селу Радинац надомак Смедерева и у Шапцу.

У Смедереву се производи гвожђе у двема високим пећима, затим гвожђе из високих пећи конвертује у сирови челик у челичани са три конвертора и комплексом за континуирано ливење.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here