Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Зимске службе подигле су степен ангажовања са трећег на четврти ниво. Камиони за чишћење путева пролазе овом деоницом на сваких 15 минута, а ту ће, како је најављено, остати и током ноћи.

На терену су 424 камиона снегочистача, 186 грађевинских машина и 1.750 радника који раде на рашчишћавању путева.

Проблема због снега је било, повремено је долазило до застоја аутобуса градског превоза, али је ситуација нормализована. Гужве и застоја нема, а ауто-пут је очишћен па се саобраћај одвија нормално.

Репортери РТС-а јављају да су, упркос падавинама, сви главни путни правци проходни.  Сви прилази зимским туристичким центрима су проходни. Међутим, на појединим планинским путевима је, поред зимских гума, обавезна и употреба ланаца.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, задржавања на Хоргошу су од 30 до 60 минута, на Хоргошу два су око сат времена, а исто толико се чека и на Батровцима у смеру ка Хрватској.

На осталим прелазима нема дужих задржавања за путнички саобраћај.

Железнички саобраћај упркос снежним падавинама функционише редовно, рекао је генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић и додао да на српским пругама дежура 900 радника и 22 специјализоване екипе.

Авио и речни саобраћај функционишу нормално.

До уторка, 8. јануара, у већини места у Србији очекују се ледени дани, ујутру са слабим и умереним мразом и највишом дневном температуром око или испод нула степени, саопштио је РХМЗ.

„Српска стварност“ / РТС, РХМЗ, Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here