Mesto za reklamu

27.11.2019. 

Амбасадор Србије у Албанији Мирољуб Зарић изјавио јутрос да је у ту државу стигао спасилачки тима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије. У Албанији је данас Дан жалости због жртава земљотреса у којем су погинуле најмање 23 особе, док је више од 600 повређено.

„Спасиоци су стигли у Тумане око 3.30 часова јутрос и према инфорамцијама које смо добили од вође тима, распоређени су у близини шаторског насеља“, рекао је Зарић за Радио телевизију Србије.

Спасилачке екипе из Србије имају опрему за рад на дубини и могу да раде бушења, ломљење и подизање предмета, претраживање терена и лоцирање жртава.

Актиности спасилачких тимова трају 15 дана јер након тога постоји мала вероватноћа за преживљавање у таквим условима.

Амбасадор Зарић је рекао да је у току ванредна седница Владе Албаније и да је премијер Еди Рама „оценио, а то је и наш утисак, да су албанска држава и све њени институције предузели све што је у њиховој могућности да санирају последице катастрофе у што краћем периоду“.

Према речима Зарића, албански грађани су испољили велику солидарност да као волонтери и на друге начин помогну својим страдалим суграђанима.

Најновије информације говоре о 25 жртава и више од 650 повређених људи, од тога је 200 затражило помоћ у Тирани. Повреде су углавном од рушења зидова, кровова, али нема људских жртава у самој Тирани.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here