Mesto za reklamu

Данас су у Београду одржане прве од три трке у оквиру ,,Србија маратон серија” и то на 5 и на 10 километара,  које је завршило више од 3.000 тркача.

04.11.2018.

Ове трке су само увертира пред маратонску трку која нас очекује 03.новембра 2019.године. На трци је учествовало више од 3000 тркача, који су стартовали испред Штарк Арене, а улазили у циљ унутар ње, саопштио је Атлетски савез Србије (АСС).

Српски атлетичари Милош Крстић из Лепосавића и Милош Сегеди из Инђије победници су трка на 5 км и 10 километара, док су у женској конкуренцији победиле Теодора Симовић из Новог Пазара на 10км и Наташа Ћулафић из Партизана на 5 километара.

Током трајања трке, унутар Арене одржан је Атлетски изазов за малишане, на коме су најмлађи могли да науче основе ,,краљице спортова” у дружењу са најбољом српском атлетичарком Иваном Шпановић.

Такмичаре је дочекало неколико хиљада малишана, који су их бодрили у завршници, заједно са нашим аниматорима.

Поклоне најбољима је уручио председник Атлетског савеза Србије, Веселин Јевросимовић. Награда за освојено прво место био је ТЕСЛА телевизор,  другопласиранима припао је ТЕСЛА таблет, док су за треће место додељени  ТЕСЛА мобилни телефони.

,,Пресрећан сам као председник АСС, јер је ово прва манифестација која ће се одржати под именом Бренда ,,Сербиа Маратхон”. Имали смо овде око 3000 пријављених тркача, било је неколико хиљада људи у Арени. Поносан сам на све што смо урадили, следеће године се видимо 03.новембра на првом Маратону”, рекао је Веселин Јевросимовић.

Следеће трке на 5 и на 10 километара  биће одржане 30.марта 2019.године.

,,Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here